Velkommen til  hjemmesida mi

Jeg heter Magnar Aspaker. Jeg er gift med Toril og vi har to voksne barn. Vi bor i Harstad  i Nord Norge, rundt 69º nord, 200 km nord for polarsirkelen. Noen syns kanskje dette er langt nord, men fordi Harstad ligger nær sjøen, er det ikke så kaldt her om vinteren. Vi bor jo på den største øya i Norge, Hinnøya.

Vi har vanligvis et godt og stabilt snødekke, noe som hjelper på overvintringen. Men sommeren er kort og kan være ganske kjølig. Max temperatur er 28C..min -16C.

I vekstsesongen har vi 24 timer dagslys, med midnattsol fra 24. mai til 20, juli. Dette gjør at vekstsesongen blir ganske lang selv om sommeren er kort.

Jeg har sådd stauder siden 1985. Det begynte med at jeg ble så lei av utvalget i hagesentrene, de hadde det samme hvert år. Jeg meldte meg da inn i et par klubber i utladet for å få tak i frø, og satte i gang å så selv.

I bøkene står det ofte at en plante ikke kan klare seg her nord, bare fordi ingen har prøvd den her..
Nå har jeg prøvd ut masse stauder og det viser seg at svært mange trives godt i vårt nordnorske kystklima.  For øyeblikket har jeg nærmere 2000  forskjellige stauder i hagen.  Jeg har da bare regnet med dem som har overvintret, ikke årets nyplantinger.  Du kan se lista ved å klikke på linken "Plants in my garden". Der finner du også ca 870 plantebilder som vi har tatt i hagen her .. 16 nye bilder er lagt ut i 2013.

Jeg er alltid interessert i frø- og plantebytte og kontakt med hagefolk. Frølista mi finner du under TRADE i ramma til venstre. Jeg selger også planter . Her er lista for 2012

 

Send meg en e-mail hvis du har kommentarer eller vil bytte frø eller planter...eller bare for å si hei.

Du kan også skrive i gjesteboka mi.

Oppdateringer i det siste: Plantebilder

 

Siste oppdatering:

19. juni 2013 (liste over planter for salg eller bytte)